1242632173_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitä on taas pyöritty kaupassa jos jonkinlaisessa, kirpputorista verkkomaailmaan ja Anttilan kautta rautakauppoihin. Kaikkea kivaa on löytynyt, mutta voih, tilikin on koko ajan lasku suuntaan päin. Ylemmässä kuvassa lähinnä kirppislöytöjä. Teelaatikko on Prismasta. Pitkään olen sitä tuijotellut ja miettinyt, se kun on niin kovin iso, mutta mukaan se kerran kuitenkin tarttui.

Alapuolella on Esikolle juhlamekkoa kevään juhliin. Ihan on minun ja tytön näköinen. Nuo kengät on aika rajamailla pidänkö vai en, mutta kun hyväkuntoiset löytyi kolmella eurolla lähikirppikseltä niin saavat kelvata. Yleensä ostan keväällä jotkut siistit mustat kengät/avokkaat/sandaalit/..., jotka sitten myöhemmin kesällä käyvät ihan kaikenlaisessa käytössä mekkojen kanssa, lopulta ihan pihakäytössä. Tänä vuonna en sellaisia ole oikein löytänyt. Eccolla oli kivat, mutta hinta sen mukainen. Muistaakseni alkoi numerolla 7...

1242632218_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kirjoja tupsahti postiin lähes ilmaiseksi. Olen kuulunut sen verran pitkään Uppo-Nallen kirjakerhoon, että sain bonukseksi tosi hyvät alet jo alessa olevista kirjoista.

1242632239_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"ONNENPÄIVIÄ- runoja lapsen juhlaan" on kirja, jota olen silloin tällöin miettinyt ostavani tai lainaavani jostain. Etenkin töihin kiva kirja, jossa on runoja kaikkiin pienen lapsen juhliin. Juhliahan voi mitä vaan ja tästä teoksesta saa apua kun hurraillaan ensimmäiselle hampaalle, tutista luopumiselle, isoveljeksi tulemiselle, uimaan oppimiselle ja koulun alkamiselle.

Tottakai mukana myös ristiäisiä, synttäreitä ja häitä.

"ÄIDIN KARKKIPÄIVÄ" runoja ja ajatuksia äitiydestä.

Äiti saa käpertyä kippuraan ja olla ihan pieni. Ja mököttää.
Äiti saa piiloutua vaatekomeroon, kenkien ja takkien sekaan. Saa itkeä.
Äiti saa kadota näkyvistä, olla yksin, hiljaa ja vastaamatta.
Äiti saa olla kiukkupussi tai rasavilli. Vaikka raivopää. Toivoa, että joku silittää tukkaa. 
Antaa luvan olla se mikä on.
Sovinnon hetki on suloinen: suukkoja ja halauksia. lettuja. iltasatu.
Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka.

LEIKKI KESKEN

Tietysti leikki on kesken. Kesken on myös neule, kahvi, puhelu, ateria, kirje, gradu.

Mikään ei ole niin pysyvä kuin väliaikainen. Taulut nojaavat ripustamatta seinään. Ruokapöytä on siinä mihin muuttomiehet sen käsistään laskivat. Sängyn alla on pahvilaatikoita, joiden sisältöä ei kukaan kaipaa.

Kirjahyllyssä keikkuu voidepurkkeja, pariton kenkä, kuumemittari, astmapiippu, Duplo-ukko ja tuttipullo puolillaan sakkautunutta maitoa.

Lapsipeheen koti ei tule valmiiksi. Kun on kunnolla siivottu, joku pyöräyttää kaleidoskooppia

TAIKURI

Äidin pitää taikoa maitoa jääkaappiin. Ja hilloa. Yhtä monta sämpylää kuin on syöjiä pöydässä.

Äidin pitää taikoa kuivat vaatteet lumisten tilalle, pannukakkua yllätysvieraille, kuumeet pois ja pelot ja painajaiset ja syylät ja haavat ja mahataudit ja karsastukset ja vierastukset ja ihottumat.

Pois kaikki sokeritoukat ja rumat läiskät kylpyammeesta, pois puiden varjot lastenhuoneen seinältä, pois pissanhaju patjasta, pois villakoirat ja pölypunkit, likaiset astiat ja päänsärky, pois humalaisten huutelu kadulta, pois myrkyt ja pakokaasut, pois sodan pilvet lasten harteilta, pois pelottavat naamarit, pois luurangot, pois kesäkissat, pois taskuvarkaat ja rosvot, ja ilonpilaajat, pois peltikaton kolina ja ilotulituksen jyske.

Äiti, kyllä sä osaat!

YHDEN MIEHEN SHOW (selvästi pikku-Teemulle :-D)

Ikioma Don Quijoteni heiluu pöydällä paslasjaloin ja tasitelee leipäveitsi kädessään puurokulhoa, maitotölkkiä ja unta vastaan.

HIPPASILLA

Jokapäiväinen hippasleikki. Sen nimi on taiveihottuma.

Nopeita ovat ne, joilla on ihottumaa. Hidas on se, jolla on voidepurkki...

ONNEA ÄIDILLE!

Kaiken se näkee, kaiken se kuulee, kaiken se arvaa ja todeksi luulee. Vaan ei se kaikkea tiedä, ei se kaikkea usko, ei siedä.

Ei mankumista, ei petkutusta, ei vinkumista, ei metkutusta!

Sen toimissa on vipinää, sen puheissa on kipinää. Sen silmissä hehkuu tulta, se on meidän äitikulta!

Molemmat kirjat on kirjoittanut Titta-Mari Marttinen. Onnenpäiviä-kirjassa mukana myös Päivi Heikkilä-Halttunen. Virpi Talvitie kuvittanut molemmat ihanasti, osuvasti. Ainakain näin puoli-ilmaiseksi mukavia kirjoja.

Anu Harkinkin kirja saapui täydentämään pinkkiselkäisten kirjojemme hyllyriviä :-). Kuukaudenkirjana Unelma-kerhosta. Unohdin peruuttaa ja päätn pitää. Huvimajaromantiikkaa.

1242632229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisäksi ostoslistalla ollut kerrankin myös MINULLE iso pino vaatteita, ihanaa. Kerrankin ostin ITSELLENI enkä vain lapsille. Srkäppäilykin helpottui, kun Australiasta saapuii iso kuori täynnä sitä sun tätä harrastuksen tueksi ja Ökömököltä BIA. Kun vaan ehtisi ja jaksaisi ja joutaisi.

zu_Bind-it-Allunit.jpg