Tänä vuonna olen laittanut joulua aika hissukseen. Ihan muutama koriste, lapsille jokaiselle päivälle piilotettuna omat yllätykset. Pipareita, herkkuja, astetta punaisempi ja puhtaampi koti.

 

 

Mailegit tontut ja hiiret ovat tänäkin vuonna lemppareita. Meillä asustelee muutama näitä pienimmässä koossa sekä seinällä joulukalenteri. Jos joka vuosi joukkoon liittyisi jokunen uusi kaveri.

 

 

Tänä(kin) vuonna teimme jonkin verran herkkulahjoja annettavaksi joulumuistamisiksi. Paholaisen hilloa, Cashew-merisuolasuklaata sekä paahdettuja, maustettuja manteleita. Herkullisia ja helppotekoisia, suosittelen.

 

PAHOLAISEN HILLO


800 g hyvää tomaattimurskaa, esim. Mutti
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
6-8 valkosipulin kynttä
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
hillosokeria pakkausken ohjeen mukaan

Pilko kaikki aineet oreganoon asti pienen pieneksi ja keittele pehmeäksi puolisen tuntia. Lisää etikka ja hillosokeri ja keitä muutama minuutti. Jäähdytä ja purkita.

Sopii erityisen hyvin kermaisen pastan kaveriksi sekä pöytämausteeksi esim kanalle. Yhtä maistajaa vaille ( vilkutukset!) kaikki ovat pitäneet tästä ja pyytäneet reseptin matkaan.

 

MAUSTETUT PAAHTOMANTELIT


Paahda 3 dl manteleita uunissa noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

Kiehauta kattilassa 2 rkl hunajaa, 2 rkl vettä ja 2 tl öljyä. Sekoita joukkoon mantelit ja anna porista viitisen minuuttia.

 

Pyörittele mantelit seoksessa, johon tulee puoli desiä sokeria, reilut 2 tl suolaa, kanelia pari rkl, paprikamasutetta ja maustepippuria.

 

 

Joululahjat saatiin hankittua tänä vuonna yllättävänkin helposti. Netti on ihan mukava joulupukin apuri. En ole yhtäkään päivää viettänyt jouluruuhkissa jonottelemassa.

 


Ryppyisin ja rakkaudella kasaan retuutetuin paketti lähtee äidilleni.

 

 

 

Vielä näytillä tämän päiväiset piparin koristelut. Homma, joka saa aina lapset unohtamaan sen, että pitäisi tapella ja kinastella.

 

 

 

Hyvä Joulua kaikille kyläilijöille ja kiitos vierailusta! Täällä käy koko ajan jonkinlaista liikennettä, vaikka en tänne ikinä saa mitään kirjoitettuakaan. Olkoon tämä postaus nyt vaikka joululahja sinne rapakon toiselle puolelle :-) ja ihan tänne koti-Suomeenkin.