"Sydämellinen menestysromaani arjen pienistä rikoksista ja uroteoista

Mustat ja valkoiset elävät rinnakkain, mutta toisiaan tuntematta Jacksonin Missisippissä. Mustille naisille opetetaan, miten valkoisissa kodeissa ollaan palveluksessa, ja valkoisille, miten aviomies napataan. Paljon muita vaihtoehtoja ei elämä naisille tarjoa etelävaltioiden pikkukaupungissa 1960-luvun alussa.

Vanha maailma vanhoine sääntöineen on kuitenkin murtumassa, eikä parikymppinen Skeeter halua päätyä kotirouvaksi. Hän ryhtyy kokoamaan kirjaa mustien kotiapulaisten elämästä havitellessaan omaa uraa. Hanke on vaarallinen sekä piioille että heidän emännilleen. Kotiapulaiset pelkäävät työpaikkojensa puolesta, valkoiset työnantajat eivät halua nähdä toista totuutta elämästään. Esiin nousee kuitenkin myös aito lämpö ja kiintymys, jota roturajat eivät voi estää.

Kirjan helmeilevä tarina vetää huumorilla ja rehellisyydellä imuunsa ja valaa uskoa siihen, että yhdessä meidän on mahdollista tehdä maailmasta parempi paikka."

wsoy.fi

 

En osaa sen kummempia kirjoittaa kuin, että suosittelen! Pitkästä aikaa joku kirja imaisi mukaansa niin, ettei meinannut unelle riittää öisin aikaa. Pitkä kirja, sivuja 408.