Alkaa vihdoin pihamaalla näyttää joltain. Valmista ei ole eikä tarvitsekaan olla. Kun tähänkin asti on päästy niin olen Tosi Onnellinen. Tuosta sitten aina pikkuisen kerrallaan eteenpäin. Oikeasti tontilla olisi ollut tärkeämpääkin puuhaa, autotallia ja ulkokuorta ja sen sellaista, mutta minulle tämä piha oli ehdottomasti tärkein. Voi olla, että taas ensi talvena autoa ulkona raapatessa ihmettelen miksi pistän aina kaikki muut asiat autotallin edelle, mutta nyt ainakin tuntuu hyvälle. Ja onhan tässä tietty tätä vuotta ennen talvea ja pakkasia jäljellä. Saa nähdä mihin kaikkeen ukkosten rahkeet riittää.

 

Tontin rajalle istutettiin kuunliljoja.

 


Nurkkaukseen on tulossa havualue.

 

 

Kuunliljojen taakse pistettiin taikinamarjaa, puksipuukorviketta, aidaksi. Saa vähän kolmiuloitteisuutta. Taikinamarjan pitäisi sopeutua kaikenlaisiin paikkoihin ja sietää melkein mitä vaan. Saa nähdä onko meidän männynjuurien täyttämä varjoinen kaistale sellainen paikka.

 

 

Nurmen toiseen laitaan tulee ajan kanssa koristeomena- tai kirsikkapuu. Nurmikon tieltä kaivetut kivet jäävät myös johonkin noillemain.

 

 

Kivien jälkeen piha jatkuu hiekkalaatikolla, joka on tuollaisen ympyrän sektorin muotoinen, neljännesympyrä. Taustalla näkyy kasvimaata eli uudet kasvilaatikot. Hiekkiksen pyöreän sivun vieressä kasvaa samaa taikinamarjaa kuin tontin rajallakin. Siihen aita olisi tarkoitus leikata muotoonsa, matalaksi geometriseksi aidanteeksi. Joopajoo :-)))) Hiekkiksen takana on paikka keinulle, sellaiselle mummokeinulle, jossa istutaan vierekkäin ja nautiskellaan kauniista päivästä :-) Siellä se oikeastaan jo olla möllöttää, jalkaa näkyy vähän.

 

Mansikoita ja vattuja

 

 

Kasvimaalaatikoiden välille tulee samaa mitä keinun alustallakin jo on. Pala tontin historiaa: talosta purettuja tiiliä, katukivetystä, kiviä jne. Sekaan väännämme lasten kanssa vielä omia komistuksia betonista. Joku Hollolan Walk of Fame vaikka :-)

 

 

Talon toisella puolella, keskeneräisen julkisivun lisäksi, näyttää tälle. Sisääntulon viereen on noussut havuille laatikko, tausta siinäkin vielä vähän kesken. Nurmikon ja talon välillä on pihalta kerättyjä kiviä. Nurtsin ja kivien välille täytyy rakentaa vielä joku nurmikon leikkausta helpottava välihomma, ettei reunaa tarvitse käydä vetämässä erikseen trimmerillä (niinkuin nyt olisi pitänyt).

 


Kirsikan alunen sai katteet ylleen, joskin aika pienelle alueelle, kun rajainmateriaali päätti loppua kesken :-)

 

 

Koivun alla kasvaa ajuruohoja, koska tunnetustihan ruoho ei ole ihan vihreintä koivun kanssa vedestä ja ravinteista kilpaillessaan. Ajuruohoja on kolmea eri lajia ja näyttää sille, että kaikki nuo tuossa hyvin viihtyisivät. Täytyy käydä hakemassa täydennyksiä, että saadaan pläntti pian täyteen. Meillä on autotallissa jemmassa noiden kasvien ostoruukut ja Plantagenissa on niin kiva juttu, että viidellä vanhalla ruukulla saa ilmaiseksi yhden uuden.

 

 

 

 

Sain terassinkin vihdoin pestyä ja raivattua ylimääräisestä tavarasta. Terassikukat korvautuivat tänä vuonna kaikella sellaisella mitä ei tarvitse nyppiä :-). Tämän kesän sana on selvästi vihreä.

 


 

Ja vielä yksi, joka saa tämän äidin hymyilemään: Lapset työssä! Pian voi avata cafe Matildan.