Tänään on ollut taas aktiivipäivä. Heräsin aamulla Pikku-Ukon herätykseen seitsemän maissa ja yllättäen olinkin heti pirteänä suunnittelemassa päivän hommia. Liekö sikaflunssaa vai energiarokkoa, mutta tällaista ei satu kovin usein. Aamuheräämiseni on aina äreä ja ylösnousu vie piiiiiiiitkään. Hommia alan suunnitella vasta päiväunien aikaan, mikäli en sitten jatka itsekkin unia Ukkelin kainalossa. No, tänään oli kovat kierrokset aivojen suunnalla jo aamuvarhain. Miehen kun sain kanssa heräilemään ja innostumaan, niin suunnattiin pihamaalle. Nyt on pestynä terassi, rakennettuna uusi sahapukki, maalattuna pieni kaappi Huvimajaan, ideoituna väliaikainen seinämä terassille täksi kesäksi, viikattuna pyykit, pestynä ja ripustettuna seuraavat, suunniteltuna kesäloman reissut...

Mielessä vielä terassin pesun jatkoa (melkein 8-vuotiaista koostuva "poniparvi" hallitsi hetken terassia ja siisti pinta on osittain historiaa. Piha on raksakunnossa eli pelkkää hiekkaa ja multaa ja muuta sotkevaa), ruokaakin voisi syödä, alkuillasta ollaan menossa saunaan ja illaksi vielä munkkien paistoa. Meidän perheen vapaapäiväksi tämä on lähes yliaikaansaavaa.

Äiti, oletko ylpeä minusta? Uskotko, että kaikki tämä on jo tehty kello 14.37 VAPAAPÄIVÄNÄ? (Meillähän siis on ihan oikeita vapaapäiviä todella harvakseltaan, ehkä 10-15 vuodessa raksan takia.)

Pari kuvaa vielä todistusaineistoksi. Ekassa aika likaista vettä. Pihalla ei vielä vesipistettä, joten letkut ja painepesurit odottavat tulevaisuutta. Ämpärit, harjat ja mopit olivat hyviä kavereita tässä lattianpesussa.

1241178000_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Puhtaahkoa pintaa ennen "poneja". Ihanaa, kun pääsee pian viettämään terassikesää. Pintaa tuossa on melkein 25 neliötä eli sinne pitäisi mahtuakin tekemään jotain. Esikon synttärit on 5.6. ja siihen mennessä toivon, että olisimme saaneet ikkunaseinänkin sen näköiseksi, että siellä viihtyy. Nyt siinä on lähinnä runko ja ikkunat.

1241178148_img-d41d8cd98f00b204e9800998e