Viime viikko vietettiin Tanskan maalla. Lensimme Kööpenhaminaan, josta vuokrasimme viikoksi ison auton. Pääkohteena oli Billund, Legolandin kotikylä. Ajoimme autolla kuitenkin ympäriinsä 1000 km ja siihen matkalle osui monia hienoja paikkoja. Tanska on kuin luotu automatkailuun, tosin voisimme sanoa, että itse tanskalaiset eivät ole. Liikennesäännöt oli aika hukassa siellä useammalla kuin muutamalla.

 

Vejlen kävelykatu, täynnä kivaa shoppailtavaa. Vejlessä oli myös iso ostoskeskus.

 

Matka oli todella onnistunut. Takaisin palaamme ehdottomasti joskus uudestaan ja varaamme ehkä pari päivää lisää reissuumme.Sen lisäksi täytyy tehdä Kööpenhaminaan parisuhteen hoitoloma, ihan kaksisteen. Vaikutti tosi mukavalta kaupungilta. Nyt meillä kului yksi päivä Kööpenhaminassa, yksi Vejlessä, joka oli kaunis kaupunki Billundin lähistöllä. Yhden päivän ajelimme ympäriinsä käyden mm. Hvide Sandilla, hiekkadyyneillä meren rannalla. Päivä vierähti myös Givsgudin eläinsafarilla. Yksi päivä meni yhteensä siirtymiin kaupungeista toisiin.

 

 

 

 

Givsgudin autosafarilla. Mukava eläinpuisto, jossa oli myös kiva, iso leikkipaikka lapsille.


Itse Legolandissa vietimme kaks päivää, joka oli aika sopivasti. Sesonki ei ole siellä vielä kuumimmillaan, joten laitteisiin ei tarvinnut jonotella. Silti yksi päivä olisi ollut meille liian vähän. Pahimpina ruuhka-aikoina kaksikin päivää voi olla liian vähän. Legoland oli aika paljon mukavampi paikka kuin ajattelin ennakolta. Teemapuisto, jota voi hyvin verrata Disneyn puistoihin idealtaan. Kokoluokassa kamppailevat kyllä ihan eri sarjoissa ja onhan sitä Disneytä vaikea muutenkaan peitota.

 

 

Jokaikinen yksityiskohta puistossa on mietitty viimeisen päälle lähtien kukkaistutuksista (jotka olivat upeita!) päättyen vaikka servettitelineisiin, jotka olivat legopalikan muotoisia. Oman osansa puistosta luo legorakennelmat, jotka ovat hienoja ja näyttäviä ja jos niistä pitää, katsomiseen saa varata runsaasti aikaa. Ilman niitäkin puisto tarjoaa mielestäni paljon.

 

SeaLife Legolandissa, höystettynä tietenkin legoukoilla

 

 

Majoituimme Lalandiassa, joka sijaitsee kiven heiton päässä Legolandista. Alueella on satoja mökkejä/ huviloita, jotka ovat todella siistejä ja hyvin varusteltuja. Mökissämme oli esim. kuuden hengen täydellinen astiasto, sähkövatkain ja kuivausrumpu. Hinta per yö liikkuu sadan euron kieppeillä mikä ei mielestäni ole kovin paha kalliissa Tanskassa noin hyvästä majoituksesta. Mökin avaimena toimi ranneke, jolla pääsi myös ilmaiseksi joka päivä Pohjois-Euroopan suurimpaan vesipuistoon sekä HopLopin tapaiseen MonkyTonkyLandiin. Saimme myös majoittuessamme edun, jolla pääsi keilaamaan, minigolfiin, sisäliikuntoihin jne., mutta ei me niihin ehditty lainkaan.

 

Lalandian keskusaukio, jonka kattoon heijastettin elävä taivas todella taidokkaasti.

 


Suosittelen Tanskaa siis erittäin mielelläni kaikille lapsiperheille. Mukavan kompakti maa, jossa on paljon näkemistä ja tekemistä. Hintataso on kova, mutta niiin se on Suomessakin.

Seuraavaksi aletaan säästää uuteen reissuun Floridaan Disneylle ja Universalille. Miten niin olemme huvipuistohullu perhe? :-) ( en muuten edes tykkää käydä ollenkaan laitteissa)

 

"Oli meillä ihanaa"