Viimeistä päivää lomasta viedään. Vaikka minulla onkin kiva työ ja vietän siellä päivästäni vain 5,5 tuntia, loma tuli silti ihan sopivaan saumaan, sitä kaivattiinkin jo. Loma oli ihana ja virkistävä, niin paljon mahtui näihin 9 päivään.

Eilen ja tänään ollaan puuhailtu mm. tällaisia:

Mäenlaskua koko perheen voimin Mukkulan kartanolla auringonlaskuun asti. Kaikilla oli tosi hauskaa ja mikä parasta, tilaa oli temmeltää, vain pitkä mäki ja me.

 

Hyvä ruoka kuuluu tietenkin jokaiseen lomaan. Lehtipihvit kunnon fileestä on meidän perheen ykkösherkkuja ja sitä Esikko tahtoi tarjota toiselle yökyläkaverilleenkin. Hyvää oli, vieraskin söi 6 ( !!! ) pihviä :-).

 

 

Esikon kanssa ollaan aloittelemassa nukkekotiharrastusta. Vähän on osteltu pientä miniatyyritavaraa ja suunniteltu mikä ja minkälainen nukkekotimme olisi. Todennäköisesti tulossa on kaksi erilaista rakennelmaa, joista toinen on jonkinlainen kauppa. Kauppa tarvitsee myytävää ja ruoasta aloitimme. Nämä tässä ovat siis ihan ensimmäisiä kokeiluja massailusta. Siihen nähden olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Kuvassa näkyvä nuori neiti on toinen tämän viikon lainalapsistamme.

 

samat purkit normikokoisen lasipurkin edessä

 

 

 

 

 

 

Muistan kuinka ihan pienenä tyttönä teimme äitini kanssa shoppailureissuja (Helsingin) keskustaan. Yksi paikka sieltä on jäänyt vahvasti mieleen eli Kiseleffin basaarit. Siellä sijaitsi toisessa kerroksessa ihana vanhanajan lelukauppa, jossa myytiin mitä suloisempia miniatyyrikokoisia tavaroita. Pöytä, joka oli täynnä pienen pieniä pannuja, kauhoja, ruokatarvikkeita, kameroita, kassakoneita jne., oli valkoinen ja yltin leuallani juuri sen reunan yläpuolelle. Se oli jotain kiehtovinta mitä pieni lapsi voi tietää. Sieltä asti on tainnut kulkea himoni ryhtyä jonain päivänä leikkimään kotia minikoossa. Sen haaveen toteuttaminen alkaa nyt!