Pikku-Ukko on opetellut nukkumista omassa huoneessaan ja uudessa sängyssään nyt jokusen viikon. Hyvin on mennyt. Itse teki päätöksen muuttaa Isojen Poikien Sänkyyn ja sinnehän tuo muutti. Yhtä yötä vaille on nukkunut kaikki yönsä siellä aamuun asti. Yksi ongelma kuitenkin on. Illalla sänkyyn mennessään huoneen lelut houkuttavat aivan liikaa ja pienet varpaat hiippailevat siellä hipihiljaa hakemassa autoja, autoja enemmän autoja. Sänky tulvii niitä eikä uni meinaa tulla, kun Salama McQueen ja Lauri Kilpa-auto pitävät kisojaan pitkin patjaa.

Eilen illalla huoneesta kuului taas hiljaista meteliä. Olemme antaneet pojan puuhailla siellä hetken omiaan, kunhan meno ei ylly liian hurjaksi. Emme siis heti menneet katsomaan mitä tapahtui. Aika pian huone hiljeni. Piku-Ukko oli siirtänyt petivaatteet lattialle niinkuin usein aiemminkin, nehän ovat autokisojen tiellä. Tällä kertaa uni kuitenkin voitti ja tyyny veti päätä puoleensa. Tämä näky meitä kohtasi, kun menimme illalla kurkkaamaan tilannetta:

Kauniita unia Rakas!

(apua, Esikko on innostunut valokuuvamisesta ja kameran säädötkin ovat sitten sen mukaiset. Nyt täytyisi löytää ohjekirja, että tietäisi miten tämän saa taas normaalitilaan. Karseita kuvia.)